Suomi amatööri seksi homoseksuaaliseen sex shop salo

Vastaavasti yhdeksän syntyi sanasta yksi ja tuosta teonsanan muodosta: Kahvi arabikielen sanasta qahva, joka tarkoitti alkuun viiniä.

Kun Koraani kielsi muslimeilta viinin juonnin, he alkoivat juoda kahvia mutta sanoivat sitä viiniksi. Turkin kielen muodossa qahve sana tuli Eurooppaan. Punaisen meren rantakaupunkien englantilaiset kauppiaat saivat kahvinsa Mokan kaupungin kautta ja alkoivat käyttää siitä nimitystä mocha.

Siitä olemme saaneet sanan mokkakahvi. Kana kantagermaanin sanasta hanan-, kukko, gooteilla hana, anglosakseillla hana, muinaisyläsaksassa hano. Samaa juurta on latinan cano-, laulan, ja kreikan ei-kanos, varhain laulaja eli kukko. Latinan carmen, laulu, kuuluu tähän sanaperheeseen. Sen aikaisempi muoto oli canmen. Kaneli mauste, ruotsin kautta ranskan sanasta canelle, joka on putkea tarkoittavan sanan canne pienentävä muoto.

Alkusana oli latinan canna, putki. Kannel balttilaina, liettuassa kankles, vahassa venäjässä gandtli, indoeurooppalaista sanavartalosta kan-, laulaa.

Samaa juurta ovat suomen kana ja kanttori. Kanttori latinan sanasta cantor, laulaja, johdettu teonsanasta canere, laulaa.

Samaa juurta on suomen kana. Kappale balttilaina, liettuassa gabalas, pala maata, gabals, iso pala leipää tai lihaa, latviassa gabals, osa, seutu.

Karjala sanasta karja, kun sen merkitys oli vielä väki, joukko, kantagermaanin sanasta harja, ehkä ensin viikinkien Laatokan etelärannan suomenheimoisista käyttämä nimitys. Katrilli tanssi, espanjan sanasta cuadrilla, joukko ratsumiehiä, ratsuväenosasto. Alkusana oli latinan quadrus, nelikulmainen. Ratsuväki taisteli neliömuodoissa vuoden paikkeilla. Se oli espanjalainen taistelutaktiikka. Latinan sanasta ovat kehittyneet kaaderi, eskaaderi ja eskadroona. Katsoa germaanivartalosta gatja-, josta tulivat muinaisnorjan gaeta, paimentaa, ja ruotsin gäta, vartioida karjaa.

Suomen kaitsea, kaitselmus ja kaita ovat samaa juurta. Kaunis kantagermaanin sanasta skauniz, kaunis, nimisana, sanavartalosta skau-, näkyvä, silmiin osuva.

Goottien guthaskaunoi oli jumalhahmo, ibnaskauns samanhahmoinen, alun perin ulkonäkö. Se on alkuperäisen merkitys. Indoeurooppalaisen kantakielen sanavartalot olivat sque- ja sqeu-, huomata. Kello kantagermaanin sanasta skellon, kaiku, soida. Muinaisnorjan skella tarkoitti kajahtavaa ääntä ja naurua. Se alkoi tarkoittaa kelloa, lehmänkellon ja kirkonkellon näköistä soittovehjettä.

Ensimmäiset jousen tai punnusten käyttämät ajannäyttäjät tehtiin kirkontorneihin ja ne ilmoittivat ajan myös kelloa soittamalla.

Niin kello alkoi tarkoittaa myös niitä. Kenraali latinan sanasta generalis, yleinen, josta tuli -luvulla capitaine general, yleispäällikkö eli ylipäällikkö.

Capitain tarkoittaa päällikköä, mutta putosi pois, ja general jäi yksin jatkamaan. Kesä indoeurooppalaisen kantakielen sanavartalosta hes-, sadonkorjuun aika, kesä.

Siihen palautuvat myös puolan jesien ja venäjän osen, syksy. Pohjoisessa sadonkorjuun aika on syksy eikä kesä, kuten etelässä. Kirjoittaa merkitsi alkuun koristekuvioiden leikkaamista puuhun ja niiden ompelemista kankaaseen, mikä selittää sanan kirjava. Johdoksia kirja, kirjailija, kirjallisuus. Kitara kreikan sanasta kithara, joka on lainattu persiasta, jossa se oli sihtar. Kreikan sana kulki aramean kautta arabikieleen, jossa siitä tuli kittara. Espanjalaiset mieltyivät soittimeen arabien isännöidessä Espanjassa ja käyttivät siitä nimeä quitarra, joka levisi muualle Eurooppaan.

Komea ääntä matkiva sana, joka tarkoitti kumisevaa ääntä päästävää, esimerkiksi isoa onttoa puunrunkoa. Konsertti latinan teonsanasta concertare, taistella, kilpailla. Italian concerto on sävelten kilpailu ja taistelu. Korkki latinan sanasta cortex, kaarna, puunkuori. Siitä saatiin nimi espanjan korkkipuulle, nimittäin corcho. Sana on ruotsissa kork. Korko Kengänkorko, lainakorko, johdettu sanasta korkki. Tuosta aineesta tehtiin kengänkorkoja.

Kosia latinan sanasta causa, asia, oikeusasia, syy, loi muinaisyläsaksaan teonsanan koson, ajaa oikeusjuttua, neuvotella. Yleistyvä rinnakkaismerkitys oli seurustella, jutella, huvitella. Rinnakkaissana oli koosen, nykysaksassa kosen, jutella mukavia, miellyttää. Keskiyläsaksan liepkosen oli hyväillä, nykysaksassa liebkosen. Saksan Liebe on rakkaus. Kummi muinaisnorjassa ja -ruotsissa gumi, ukko, ruotsin murteissa gumme, mies, yleiskielessä miespuolinen kummi. Ihmistä tarkoittavat goottien ja anglosaksien guma ja muinaisyläsaksan gomo.

Alkusana oli latinan homo, ihminen. Suomen puhekielen homo on lyhennys sanasta homoseksuaalinen, joka on johdettu toisesta kreikan sanasta homos, sama, samankaltainen, ja latinan sanasta sexus, sukupuoli. Kuri alkumerkitys rakennusten välinen umpikuja, sola, kapeikko. Pitää kurissa oli pakottaa joku pysyttelemään sellaisessa. Kuri on samaa juurta kuin kuru, jyrkkäseinäinen notko, nurkka, rakennusten välinen sola.

Kursailla ruotsin sanasta krusa, josta tuli myös suomen sana kruusata, jonka merkitys on kihartaa, koristaa. Kantagermaanin muoto oli krausa-, kiharainen, kihara. Ruotsin krusa oli koristaa. Siitä oli vain kukonaskel nykymerkitykseen olla liioitellun kohtelias.

Laatu venäjän sanasta lad, rauha, sopusointu, sauma, järjestys. Suomen sanalla laatuisa on vielä tuon venäjän sanan merkitys.

Se tarkoittaa sovinnollista ja rauhallista. Laittaa laitos, kantagermaanissa lagjan, asettaa, panna. Suomen sanan aikaisempi merkitys oli moittia. Alkusana on siksi voinut olla myös kantagermaanin lahan, moittia.

Lattia Kantagermaanin sanasta flatja-, joka johdettiin saman kielen laatusanasta flata-, matala, sileä, tasainen. Indoeurooppalaisen kantakielen sanavartalo oli plad-, leveä, tasainen, levittää. Lauantai Muinaisnorjassa laugardagr, peseytymispäivä, jonka laug oli kylpyvesi, kantagermaanissa laugo-, pesuvesi.

Muinaisilla skandinaaveilla oli tapana peseytyä ja kylpeä lauantaina ja pestä tukkansa lipeävedellä, jota tuo pesuvesi oli. Leikki ruotsissa lek, tanskassa leg, joka tarkoittaa myös lemmenleikkiä, muinaisnorjassa leikr.

Muinaisnorjan leikkiä oli leika. Kantagermaanin sana oli laika-, alkuun juosta ja hypätä. Indoeurooppalainen samaa tarkoittava vartalo oli loig-.

Leipä germaanilaina, keskiyläsaksassa ennen hapanleivän teon taitoa leip. Indoeurooppalaisessa kantakielessä kloib-ho oli pannussa paistettu leipä. Anglosaksien leipä oli hlaf. Englannin lord, lordi, on ollut alkuun hlaford, leiväntarkastaja, ja lady hlaefdige, taikinan alustaja. Kantagermaanin leipä oli hlaiwa-.

Leninki ruotsin sanasta klänning, joka on väännös samasta klädning, vaatekappale, tullut sanasta kläde, kangas, liina, muinaiskandinaaveilla klathia, lainattu muinaisfriiseiltä, joiden klath ja kleth olivat kangas.

Kantagermaaneilla sana oli klaithaz, klaithiz, indoeurooppalaisesta sanavartalosta gloi-, gloit-, olla tahmea. Kangasta vanutettaessa käytettiin savea. Libretto oopperan teksti, italian sana, joka tarkoittaa pientä kirjaa, italian sanasta libro, kirja. Alkusana oli latinan liber, niini, kirja. Liivit ruotsissa liv, liivit ja elämä. Muinaisruotsin lif tarkoitti paitsi elämää ja elinikää myös ruumista, kohtua ja vyötäisiä.

Vyötäisten merkitys siirsi sanan tarkoittamaan myös niitä peittävää vaatekappaletta. Kantagermaanin elämä oli lifa- ja liwa-, johdetut teonsanasta liwan, jonka alkumerkitys oli jäädä jäljelle, jäädä, indoeurooppalaisten kantakielen sanavartalosta lip- ja leip-, jäädä.

Vain skandinaaveilla sana alkoi tarkoittaa myös ruumista, kun kristinusko tarvitsi sanaa, joka on sielun vastakohta. Lotto italian sana, ranskan sanasta lot, noppa. Se on vanha germaanisana. Muinaisyläsaksan hliozan oli arpoa, ennustaa, taikoa. Alkuun noppaa heittämällä kysyttiin tulevaa kohtaloa, sitten ratkaistiin käräjillä syyllisyys ja syyttömyys, lopulta otettiin selvää vain siitä, kenelle rahat kuuluvat. Luoda saada aikaan, heittää ojan ja haudan pohjalta irtomaa, johdoksia luoja, luomi, luonne, luonto.

Se ilmenee sanonnasta luoda lantaa. Luuttu soitin, muinais- ja nykyruotsissa luta, keskialasaksan sanasta lute, joka oli lainattu ranskasta. Siinä se oli luth. Se palautuu arabikielen sanaan al-ud, sanasta ud, puu, puuaine. Mandoliini soitin, italian sanasta mandolino, johdettu sanasta mandola, joka tarkoittaa mantelia.

Soittimen koppa on mantelin muotoinen. Marraskuu sellaisista suomen sanoista kuin marta, kuolemaa tekevä ihminen, vainaja, kuoleman enne, ja martaus, joka oli heikkous, raihnaisuus, ja marras, joka oli miespuolinen joka ei voi synnyttää , indoeurooppalaisessa kantakielessä martas, muinaisintiassa marta-s, kuolevainen, ihminen.

Muinaispersian mart oli mies, nykypersiassa mard. Indoeurooppalaisen kantakielen mrtas, muinaisintiassa mrta-s, oli kuollut. Sekin on voinut olla alkusana. Marraskuu on kuoleman kuukausi. Marraskesi on ihon uloin kuollut kerros. Kesi on nahka ja kelmu. Se kesii, kun siitä irtoaa kuollut pinta. Masentaa masentua, laatusanasta masea, joka tarkoitti hiljaista, rauhallista, kesyä, sävyisää. Joen vesikin maseni, kun se tyyntyi. Nyt sanat tarkoittavat ihmismielen alistumista.

Ruotsin mas on laiska ja hidas, teonsana masa tarkoittaa sitä, että on hidas ja jäykkä. Norjan masast on vaipua uneen. Matti shakkipelissä, arabiankielen lauseesta esh shah mat, shaahi kuningas on kuollut.

Alkuperäinen hepreankielinen muoto on Mattitjahu, Jumalan lahja. Mestari ruotsin sanasta mästare, muinaisnorjassa meistari. Alkusana oli latinan magister, esimies, johtaja, opettaja, neuvonantaja, luotu sanasta magis, enemmän. Italian sana on maestro ja englannin master ja mister. Minä 14 vuoden takaisen nostraattisen maailmankielen mi. Minun on saksassa mein, meine, hollannissa mijn, englannissa mine, muinaisskandinaaveilla minn, kantagermaanissa oli sana mina, indoeurooppalaisessa kantakielessä meino-s.

Etäisimmissäkin suomen sukukielissä on tuo sana. Alkusana oli latinan magister, esimies. Moraali latinassa moralis, siveellinen, sanasta mos, genetiivissä moris, tapa, alkumerkitys tahto, myöhempi säännöksi tullut tahto.

Indoeurooppalainen sanavartalo oli me-, mo-, olla lujatahtoinen, haluta kiihkeästi. Morsian balttilaina, liettuassa marti, latviassa marsha, muinaispreussissa martin. Sama sana tarkoittaa näätää monessa kielessä, keskialasaksan marder, ranskan martre. Ne olivat peitenimiä, koska näätä oli tabueläin. Indoeurooppalaisen kantakielen möri oli nuori nainen, kymrin merch on tytär ja morwyn neito, neitsyt.

Kantakielen ja muinaisiranin mru- oli sanoa. Liettuan marti oli alun perin sanottu, luvattu, siis kihlattu, miehelle luvattu.

Musiikki kreikan sanasta mousike, muusan olinpaikka tekhne , muusien taide. Latinassa sana sai muodon musica. Mustasukkainen käännösvirhe, ruotsin sanasta svartsjuka, mustankipeys, mustasairaus. Sjuka on sairaus, mutta suomalaiset kuulivat sen sananaan sukka. Nainen sanavartalosta nai-, josta on tullut myös naida, voguleilla näji ja naj, ostjakeilla nai ja näi, tuli, aurinko ja korttipakan kuningatar.

Nimi yleismaailmallinen sana, indoeurooppalaisessa kantakielessä enmen-, nomen-, onomen-, joista tuli muinaisintian nama, latinan nomen, muinaisslaavien ime, ruotsin namn. Samojedien sana on num, ostjakin nem, unkarin nev, mordvan lem. Sanat viittaava yhteen alkukieleen. Nussia suomenruotsin murteissa nossa, kiskoa, repiä, hangata, hieroa, muinaistanskassa nusse, hangata ruumistaan, suudella, painautua toista vasten, paritella.

Muinaisnorjan ja islannin nosi ovat olleet hevosen siitin. Nuuska ruotsissa snus, teonsana on snuska ja snusa, vetää ilmaa nenäänsä, nuuskia, vainuta, urkkia. Alasaksan teonsana on snusen. Sanat ovat ääntä matkivia. Nätti pikkusievä, ruotsin sanasta nätt, lainattu saksasta, jossa se on nett. Se taas lainattiin ranskasta, jossa se oli net, naisesta puhuttaessa nette, puhdas, selkeä, kirkas. Italiassa sana on netto, joka tarkoittaa myös tavaran pelkkää painoa, kun brutto tarkoittaa tavaran ja sen kääreen yhteistä painoa.

Alkusana oli latinan nitidus, kirkas, hieno ja hyvin hoidettu. Nöyrä alkuun huono, heikko, hento ja kestämätön. Kristinuskon vaikutuksesta nöyryys alkoi tarkoittaa hyviä ominaisuuksia: Ennen sitä nöyräpäinen oli heikkopäinen, toisin sanoen mielenvikainen.

Nöyrä ilma oli huono sää, myrskyinen ja räntäinen. Oppia alkuun käydä katsomassa, käydä noutamassa, esimerkiksi vieraita. Ihan alussa opittiin verkkoja ja muita pyydyksiä. Sana oli kalastajien ja metsästäjien kieltä.

Samalla tavalla kokemus johdettiin sanasta kokea, käydä katsomassa pyydyksiä. Orkesteri kreikan sanasta orkheisthai, tanssia. Siitä tullut kreikan orkhestra tarkoitti tanssitilaa näyttämön ja katsomon välissä teatterissa. Latinan orchestra oli senaattorien istumapaikka katsomon edessä. Osata alkuun löytää tie jonnekin, osua, sukukielissä osua maaliin, saada osumaan.

Osata ja osua ovat alkuun merkinneet oman osan ottamista saaliista, oman lihaosuuden saamista. Paikka kantagermaanin sanasta spaiko, joka tarkoitti värin takia ympäristöstään erottuvaa kohtaa, Gotlannin murteessa spaik, puuhun veistetty pilkka ja pyöreä puola. Paita gootinkielessä paida, joka tarkoitti takkia, muinaisyläsaksassa peda, viitta, takki, keskiyläsaksassa pheit ja pfeit, saksan murteissa pfaid, jotka tarkoittavat paitaa.

Kreikan baite oli turkki. Indoeurooppalaisen kantakielen sana oli paitaka-, joka oli saatu jostain Balkanin kielestä. Pakana venäjän sanasta poganyi, pakanallinen, saastainen, syötäväksi kelpaamaton.

Venäjän pogan on likaisuus, saastaisuus, rotat, hiiret. Alkusanan oli latinan paganus, kyläläinen, maalainen. Kun kaupungeissa oltiin jo kristittyjä, maalaiskylissä oltiin vielä pakanoita. Pakko alkuun ahdistava särky, tuska, myöhemmin henkinen epävapaus. Pakottaa tarkoittaa vieläkin kipua, kivistystä.

Jo alkuun sanaan liittyi puristus ja painon alla olon tuntu. Palaveri portugalin sanasta palavra, sana, tunnussana, kunniasana, kreikassa parabole, vertaus, latinassa parabola. Palella kantasuomen sanasta palaa. Tuli ja jää polttavat samalla tavalla, tiesi Shakespearen Hamletkin. Palsta rajattu alue, kaista, ehkä venäjän sanoista plast, kerros, kerrostuma, ja polosa, muinaisslaaveilla polsa, kaistale, vyöhyke. Sanomalehden palstaan on vaikuttanut samaa tarkoittava ruotsin spalt, saksassa Spalte, teonsanasta spalten, halkaista.

Sanomalehden palstaa sana alkoi tarkoittaa Saksassa -luvulla. Paniikki pakokauhu, kreikan sanasta panikon, joka on sanaparin panikon deima alkusana. Se tarkoitti paanista kauhua. Deima on kauhu ja alkusana on Pan, karjan ja paimenten jumala. Kun karjalauma ja sotaväki lähtivät mielettömään ja hallitsemattomaan pakoon, katsottiin, että Pan oli pelästyttänyt ne. Roomalaisilla sana oli panicus, josta tuli ranskan panique. Paperi egyptiläisen kaislan nimestä, kreikkaan lainattuna papyros, latinassa papyrum, josta tuli ranskan papier, englannin paper ja ruotsin papper.

Muinaiset egyptiläiset liimasivat noita kaisloja ristikkäin paperikseen. Paratiisi vanhan ruotsin sanoista paradis, paradiis. Muinaisiranin pairidaeza oli aidattu puutarha. Sen paradeisos tarkoitti Raamatun Eedenin puutarhaa. Kirkkolatinan sana oli paradisum, josta tuli ranskan paradis.

Parketti ranskan sanasta parquet, pieni erotettu tila, pienennysmuoto sanasta parc, aidattu tila, -luvun alusta puisto. Sana alkoi tarkoittaa myös pienistä puulaatoista tehtyä lattiaa.

Toinen merkitys on teatterin permanto. Ennen vuotta ranskan parc alkoi tarkoittaa armeijan asevarastoa ja ajoneuvojen säilytyspaikkaa. Tätä alkuperää on suomen parkkipaikka. Parta indoeurooppalaisessa kantakielessä bhar-dha-, josta kehittyivät latinan barda ja länsigermaanien ja latvian barda. Paviaani apinalaji, ruotsin kautta saksan sanasta bavian, laina ranskasta, jossa se oli babouin, alkumerkitys typerä, hölmö, hupsu, lerppahuuli.

Paviljonki tulee ranskan sanasta pavillon, teltta, laina latinasta, jonka papilio on perhonen. Peli ruotsissa ja norjassa spel, keskialasaksan sanasta spil, genetiivi speles. Ruotsin spela on leikkiä, pelata, alun perin liikkua vilkkaasti, tanssia.

Pelimanni on soittaja, ruotsin sanasta spelman. Pelätä pelko, pelottaa, norjassa felm, pelko, kauhu, anglosakseilla ealfelo, pelottava, kreikassa pelemikso, heilutan, panen vapisemaan. Anglosaksien felan, muinaisranskan fela olivat tuntea. Pelätä on unkarissa fel. Taas on puhuttu suomalais-ugrilaisten ja indoeurooppalaisten kielten yhteisestä kantakielestä. Penkki ruotsin sanasta bänk, kantagermaanissa banki-, jonka jälkeläinen on myös suomen pankko, uuninpankko.

Alun perin oli puhe savipenkasta, korokkeesta, joka kohosi maalattiasta seinän vieressä. Myöhemmin sen päälle pantiin lautoja ja lopulta se tehtiin kokonaan laudoista. Perhe samaa juurta kuin perehtyä, periä. Perehtyä on tottua, kesyyntyä, jäädä pitkäksi aikaa olemaan, karjalankielessä perehtyö.

Karjalan nimisana oli pereh, josta tuli perhe, kun kerake vaihtoi paikkaa. Perehtyä oli alkuun tulla perille. Avioliitto ja lapset olivat tavoite, määränpää.

Peruna tarkoitti vanhassa kirjakielessä päärynää, varhaisruotsin sanasta pärun, päärynä. Alkusana oli latinan pirum, päärynä. Pessimismi pessimisti, palautuu latinan sanaan pessimus, huonoin. Optimismi on tullut latinan sanasta optimus, paras. Piano lyhennys sanasta pianoforte, joka on italiaa ja jonka piano tarkoittaa pehmeää ja forte kovaäänistä, voimakasta.

Alkusanat olivat latinan planus, tasainen, sileä, ja fortis, voimakas. Pianosta saa kumpiakin ääniä. Pilkka johdoksia pilkku, puuhun veistetty merkkiläikkä, rasti. Johdoksia myös pilkahtaa, pilkottaa, pilkistää, näkyä pienenä kuin pilkka, samoin pilkata, pilkanteko, pilkallinen.

Kun kirvellä lyötiin pilkka puuhun, siitä lensi pilke. Pilkkopimeällä vain pilkat näkyivät puista. Sana on ehkä germaanilaina, muinaisnorjassa blika ja blikja ovat säkenöidä, loistaa, muinaisruotsissa blika, tulla näkyviin. Saksan sana on Blick, katse, alkuun valonsäde. L ja i vaihtoivat paikkaa, kuten äänteet usein tekevät. Pingviini englannin sanasta penguin, alun perin New Foundlandin iso ruokki, kaiketi Walesin kelttikielen kymrin sanoista pen qwyn, valkopää. Pitsa pizza, italian sanasta pizza, litteä leipä.

Sana on lainattu germaaneilta, yläsaksassa bizzo ja pizzo, suupala, teonsanasta purra, joka on saksassa beissen, jonka muoto minä purin on biss. Polkka tanssi, tsekin sanasta polka, puolalaisnainen, tai tsekin sanasta pulka, puolikas, puoliaskel. Tanssi tuli tunnetuksi Prahassa Pornografia kreikan sanasta pornographos, porttoja kuvaava, jonka porne on huora ja -graphos -piirtävä. Porukka työryhmä, joukko, venäjän sanasta poruka, takuu, takaus. Venäjän pokrut, pokruta ja pokrutka ovat työyhteisöön liittyminen, siltä saatu voitto-osuus.

Posliini italian sanasta porcellana, merisimpukka Venuksen simpukka nimeltään. Kiinasta tuotu posliini oli samannäköistä kuin tuon simpukan kuori ja sai siitä nimensä. Porcellana johdettiin latinan sanasta porcus, naisen elin, koska simpukka muistutti sitä ulkonäöltään. Alun perin porcus tarkoitti sikaa. Suomen porsas on samaa juurta. Potaska tuhkalipeästä keitetty pesuaine, ruotsin sanasta pottaska, jonka pott on astia, suomeen lainattuna potta, ja ask tuhka.

Prikulleen sanasta prikka, täplä, piste, läiskä, merimerkki, englannissa prick, tikku, pistin. Kantagermaanin sanavartalo oli prik-, pistää. Prinssi ruotsin sanasta prins, joka tarkoitti -luvulle hallitsijaa, ranskan sanan prince kautta latinan sanasta princeps, ensimmäinen, sanasta primus, ensimmäinen ja sanasta capere, ottaa.

Hän oli henkilö, joka otti ensimmäisen paikan. Ruotsin ja suomen prinsessa polveutuu rahvaanlatinan sanasta principissa, josta tuli ensin italian principessa, sitten ranskan princesse. Probleema latinan sanan problema kautta kreikan sanasta problema, eteen heitetty. Psyykkinen kreikan sanasta psykh-e, sielu, elämä, alun perin hengitys, niin kuin suomen henki oli hengitys. Kreikan psykhein on puhaltaa, viilentää puhaltamalla.

Puhdas indoeurooppalaisessa kantakielessä puhtos. Siitä tuli muinaisintian puta-h, puhdas, puhdistettu. Samaa juurta oli esigermaanin pouhejo-, seuloa viljaa.

Suomen pohtia on siitä peräisin. Puhvetti italian sanasta buffetto, joka alkuun tarkoitti astiakaappia, sitten kapakan tarjoilupöytää. Pulla ruotsin sanasta bulle, Suomen ruotsin murteissa bulla, bullo ja bull, pehmeä vehnäleipä, norjassa ja keskiyläsaksassa bolle, pieni leipä, alkumerkitys paisunut.

Pulma aikaisemmin tarttuva tauti, haava, paukama huulessa. Inkerissä pulma on hääväki ja pulmat häät. Viron pulm on häät, häly, melu, hyörinä.

Pusero ruotsissa bussarong, busserund, pusero, merimiespusero, alasaksan sanoista buserun ja busserun, jotka lainattiin hollannista, jossa sana oli boezeroen. Alkusana oli ranskan bourgeron, bougeron, työmiehen ja sotilaan pusero. Muinaisranskassa sana oli bourge. Pyykki vaatepyykki, ruotsissa byka, saksassa büken, pestä lipeällä vaatteita. Alkusana oli kantagermaanin buk, pyökki. Lipeä tehtiin pyökkipuun tuhkasta.

Päivä uralilaisessa kantakielessä päjwä, aurinko. Uuden selityksen mukaan aurinko oli siinä kojo, nykysuomessa kajo. Kantasamojedin pejwä tarkoitti lämmintä ja lämpöä. Se olisi ollut alkumerkitys ja vasta myöhemmin sana olisi tarkoittanut myös auringon lämpöä ja sitten aurinkoa ja viimeksi sitä aikaa, jolloin aurinko valaisee. Pöksyt vanhan ruotsin sanasta böxa, monikossa böxor, keskialasaksassa buxe, lyhennys sanasta buckhose, pukinnahkaiset housut.

Pöytä kantagermaanissa beuda-, pöytä, indoeurooppalaisen kantakielen sanavartalosta bheudh-, havahtua, huomata. Sanan merkitys vaihtoi rataa: Muinaisnorjan bjöth tarkoitti sitä, jonka päällä jotain tarjottiin, tarjoilulautaa.

Suomen lautanen tarkoittaa oikeastaan pientä lautaa. Germaanien tarjoilulauta sai jalat alleen, jolloin siitä tuli pöytä.

Suomen pöytä ja pyytää ovat samaa juurta. Raamattu virossa raamat, kirja, kirje, muinaisvenäjän sanoista gramata, grammota, kirjaimet, kirjoitus, kirja, asiakirja. Alkusana oli kreikan grammata. Gramma oli kirjoitusmerkki, oikeammin kaiverrettu, piirretty, teonsanasta graphein, kaivertaa, piirtää, kirjoittaa.

Raha alkuun turkis, oravannahka, kantagermaanin sanoista skraha ja skraho, kuiva eläimen nahka, muinaisnorjassa skra, kuiva nahankappale, muistikirja, lakikirja, nykynorjassa skraa, nahankappale. Muinaisruotsin skra oli asiakirja. Norjan lapin rahha on suden ja karhun talja. Rakas kantagermaanin nimisanasta frakaz, himokas, ahne, keskihollannissa vrack, anglosakseilla fraek. Samaa juurta on suomen frekki, joka tarkoittaa röyhkeää.

Rankka kova, raju, raskas, ruotsin murteissa strang, jäykkä, kireä, ankara, muinaisruotsissa stranger. Muinaisyläsaksan strange ja stranc ja anglosaksien strang olivat ankara, kova, kantagermaanin strangoz ja strangjoz sekä kreikan strangos olivat tiukkaan vedetty.

Rasti suunnistuksen kontrollipiste, maastoon tehty merkki, usein vino risti, ruotsin sanasta rast, tieosuus, puoli Ruotsin peninkulmaa, matka jonka ihminen jaksaa levähtämättä yhteen menoon kulkea.

Goottien rashta oli peninkulma. Nykysaksan Rast on lepo marssin jälkeen ja aikana. Lepoa tarkoitti jo muinaisyläsaksan rast. Sana oli germaaneilla ainoa, joka ilmaisi matkan pituuden. Kun roomalaisten maili tuli käyttöön, germaanisana alkoi tarkoittaa lepoa. Riesa harmi, vastus, haitta, venäjän sanasta graza, tunkeileva ja kyllästyttävä ihminen, teonsanasta grezit, telmiä, olla pahankurinen, hassutella.

Riimi loppusointu runoissa, myöhemmän muinaisruotsin sanoista rim, riim, keskialasaksan kautta ranskan sanasta rime, vanha muoto rithme. Alkusana oli latinan rhytmus, johon pohjaa suomen rytmi. Latina lainasi kreikasta, jonka rythmos oli johdettu teonsanasta ryesthai, vetää, ja se tarkoitti tahtia, puheen äänilajia. Riita kantaskandinaavissa stritha-, josta tuli muinaisruotsin strith, nykyruotsissa, norjassa ja tanskassa strid, taistelu, sota, riita. Muinais- ja keskiyläsaksan sana oli strit, kantagermaanin strid-, indoeurooppalaisen kantakielen streidh-, nopea liikkuminen.

Riittää alkumerkitys peittää ohuella jääkuorella, joka on riite, sitten yleensä vain peittää. Jos peite oli tarpeeksi iso, se riitti koko kuorman.

Jos se oli liian pieni, se ei riittänyt. Rikas gooteilla reikeis, sanasta reiks, hallitsija, sen suomi kaiketi lainasi. Keskiyläsaksan rikas oli rich, riche, muinaisyläsaksan muodosta rihhi, muinaissakseilla ja muinaisfrankeilla riki, josta tuli ranskan riche. Englannin rich kehittyi anglosaksien sanasta rice. Alkusana oli kantagermaanin rikja-.

Se oli lainattu kelteiltä, joiden sana oli rigion, joka pohjaa indoeurooppalaisen kantakielen sanoihin reg, regs, hallitsija. Rinta kantagermaanissa strintha, muinaisnorjassa strind, reuna, sivu, maa. Samaa syntyä on suomen rinne, joka on mäen rinta. Rintama oli sivu ja reuna. Vuoden jälkeen se on tarkoittanut sodan taistelulinjaa.

Rinnan rinnakkaismuoto on rynnäs, ryntäät, josta on johdettu rynnätä, rynnäkkö ja ryntäys. Ripaska venäläinen kansantanssi, venäjän sanasta trepak, kolmivaiheisen tanssin ensimmäinen jakso, jolloin jalkoja tömistetään lattiaan, sekä sanasta prisadka, toinen vaihe, kyykkytanssi. Riski vahva ja terve, ruotsin sanasta frisk, terve, puhdas, raitis, rivakka, virkeä, vedestä ja ilmasta puhuttaessa raikas, hedelmästä puhuttaessa tuore. Länsigermaanien friska- lainattiin italiaan, jossa se on fresco, märkään seinään tehty maalaus.

Riski ottaa riski, ruotsin kautta ranskan sanasta risque, vahingonuhka, vaara, vanhassa italiassa risco ja risico, jotka palautuvat latinan teonsanaan risicare, purjehtia kareja vältellen.

Alkusana oli kreikan rhiza, kari, luoto. Portugalin risco on kallio. Ritari ruotsin sanasta riddare, vanhassa ruotsissa ja muinaisnorjassa riddari, saatu keskialasaksasta, jossa se oli ridder, ratsastaja.

Robotti tsekkiläisen kirjailijan Karel Capekin tekemästä tsekin sanasta robot, jonka hän johti saman kielen sanasta robota, pakkotyö, päivätyö, raadanta, kantaslaavin sanasta orbota, työ. Romanssi nykykielessä lyhyt lemmensuhde, sivuhyppy, latinan sanasta romanice, roomalaiseen tapaan. Siitä tuli ranskan romanz, joka -luvulta lähtien tarkoitti kertomusta, joka kuvailee menneisyyden seikkailurikasta elämää, -luvun lopulta sankarirunoa, balladia.

Romanttinen saksaan -luvun puolivälissä syntyneestä laatusanasta romantisch, romaanin kaltainen. Myöhäislatinan romanticus tarkoitti romaanisella kielellä kirjoitettua. Rommi alkoholijuoma, englannin sanasta rum, vanha muoto rumbullion, mainittu ensi kerran matkakuvauksessa -luvulla Barbadossaarilla valmistettuna helvetillisenä juomana, jonka nimi Rumbullion merkitsi Tapa paholainen, myöhempi muoto rumbowling. Sana lyheni, siitä tuli ensin rumbo.

Alkusana oli Englannin Devonshiren murteen rumbullion , iso meteli, iso rähinä, sukua sanalle rumble, jyristä, kumista, rämistä. Se on ääntä matkiva. Roska muinaisruotsissa rosk, törky, roju, rikka, kantagermaanissa raska-. Samaa sukua lienee itäruotsin murteiden räs, räso, kalanperkeet, josta tuli suomen rääsä, joka tarkoittaa turhaa rojua, kamaa. Rouva muinaisyläsaksassa frouwa, herratar, naissukuinen muoto sanoista frawan ja fraujan, herra.

Indoeurooppalaisen kantakielen herra oli prouon. Ruhka ruuhka, kuiva roska, heinän ja olkien tähteet, savisora, rikkaruoho, rupi, näppyläinen ihottuma. Ruhkata oli liata, roskata. Johdos ruuhka oli röykkiö, suuri määrä tukkeja uittoväylässä ja niistä syntynyt väylän tukos. Nykymerkitys on ihmisten ja ajoneuvojen tungos. Rukkanen sanan rukka pienennysmuoto. Rukka oli turkki, poronnahkainen mekko. Vatjassa se on ollut hihaton hame, virossa musta hame. Alkusana oli kantagermaanin rukka-, indoeurooppalaisesta sanavartalosta rug-, kehrätä.

Suomen rukka tarkoittaa myös raukkaa, parkaa, kuten vaatteen nimi usein. Tämä rukka voi kyllä olla skandinaavinen laina, muinaisnorjassa ruggr ja ruggi ja nykynorjassa rugg ja rugga ovat lihava ja huolimaton ihminen, teonsana rugga on ravistella, keinuttaa. Rumba on vuoden paikkeilla syntynyt kuubalais-espanjalainen tanssi, espanjassa rumba, sanasta rumbo, taikatemppujen teko käsin, myöhemmin loisto, meluisa huvittelu.

Alkusana oli kai latinan rhombus, taikakehä, kreikan samaa tarkoittavasta sanasta rhombos. Rumpu ruotsin sanasta trumma, muinaisruotsissa trumba, putki, viemäriputki, suomessa tierumpu.

Keskialasaksan trumme oli jo rumpu, soittopeli, eikä trumpetti, kuten on italian tromba. Rahvaanlatinan trumpare ja triumpare olivat juhlia ja meluta. Ne on johdettu latinan teonsanasta triumphare, viettää voitonjuhlaa. Voitto ja voitonjuhla oli triumphus, suomessa triumfi. Runo ruotsissa runa, loitsutieto, riimukirjain, runo, muistosanat, saksassa Rune, riimukirjain. Saksan teonsanalla raunen on alkumerkitys kuiskata.

Keskiyläsaksan ja -alasaksan rune tarkoitti salaista kuiskausta. Anglosaksien run oli salaisuus, kuten myös goottien runa ja kantagermaanin runo-, jonka suomalaisten esi-isät lainasivat. Taikoja tehtiin runoja esittämällä. Ruotsin runobok, runokirja, on noidan kirja ja runokarl noita. Norjan runekall on sama sana ja tarkoittaa miespuolista ennustajaa. Norjan teonsana runa on ennustaa, taikoa ja noitua. Muinaisiirin run oli salaisuus. Rusina muinaisruotsissa rusin, rusinn, nykyruotsissa russin, lainattu keskialasaksasta.

Alkusana oli latinan racemus, viinirypäle, rypäleterttu. Siitä tuli rahvaanlatinan racimus, josta taas ranskan raisin. Picardiessa Ranskassa sana sai muodon rosin, josta tulivat vanhan hollannin rosine ja keskialasaksan rosine ja rosin. Hollannin satamakaupungit ja Hampuri olivat tärkeitä rusinakaupan keskuksia.

Ruskea vanhassa kirjakielessä myös punainen. Agricolalla on Ruskea meri Punaisen meren tilalla. Lönnrotin sanakirjassa ruskea on tummanpunainen, punaruskea, kuparinvärinen. Johdoksia rusketus, aamurusko, iltarusko, rusottaa.

Ryhti ruotsin sanasta rykt, aikaisemmin rycht, hoito, kasvatus, samaa juurta kuin suomen ruoka ja ruokkia. Ryhtyä käydä käsiksi, ennen tauti ryhtyi ihmiseen ja mies huoraan.

Ryhtymä oli ruville mennyt iho, maasta, ilmasta ja vedestä tarttuva tauti, säikähtämisestä johtuva kuolintauti. Ryhdyttää oli tartuttaa tauti ja tehdä nainen raskaaksi. Ryhdätä oli hoitaa, tukea, riittää, pitää ryhtinsä, ruotsin sana on rykta, hoitaa, huolehtia, tehdä tehtävänsä. Saippua kantagermaanin sanasta saipion, nykyruotsissa såpa, josta tulivat suomen suopa ja soopa.

Saippua oli germaanien keksintö. Kantagermaanin sana tarkoitti myös hartsia. Sanavartalo oli sip-, pisaroida, tippua. Sairas kantagermaanin nimisanasta sairaz, indoeurooppalaisen kantakielen sanavartalosta sai-, tuska, tauti, kuluttaa. Goottien sair oli tuska. Ruotsin sana on sår, haava. Sakki joukko, työryhmä, ruotsin sanasta schack, joukko, laina saksasta, jonka Schacht oli työryhmä rautatietyömaalla, topparoikka.

Miessukuinen Schacht oli pinta-alamitta ja kaivoskuilu. Alkuun oli kai puhe aina kerrallaan kaivoskuilussa työskentelevästä miesryhmästä. Saksan sanan alkumerkitys oli mittatanko. Sitten se tarkoitti sillä mitattua alaa, sitten kaivoskuilua. Sana esiintyi ensi kerran tekstissä v. Sampoo englannin sanasta shampoo, joka tulee hindikielen sanasta champo, minä hieron, painan.

Englannin teonsana shampoo oli ensin hierottaa, sitten pesettää tukkansa, joka on päänahan hieromista. Sana alun perin merkki, puussa ja muussa, kuten sananjalan halkaistussa juuressa näkyvä. Sardoninen sardoninen nauru, paikannimestä Sardinia.

Saaren alkuperäiset asukkaat surmasivat vanhuksensa, kuten monet alkukansat. Sitä tehdessään he pakottivat itsensä ja toisensa iloitsemaan ja nauramaan.

Se oli risus sardonicus, sardinialainen nauru. Toisen tarinan mukaan myrkyllinen sardinialainen kasvi aiheutti kasvokramppeja, kouristuksia ja irvistyksiä, jotka muistuttivat hymyä. Sarkastinen karkean ivallinen ja kriittinen, kreikan sanasta sarkasmos, pureva pilkka, johdettu teonsanasta sarkatsein, raadella palasiksi, sitten puhua pilkallisesti.

Alkusana oli kreikan sarks, liha. Sauna kaakkoismurteissa sakna, muinaisvenäjän sanasta zagno, johdettu teonsanasta zagat, kylpeä, saunoa. Sen vanhat muodot olivat Savoilahti, etunimestä Savo tai Savoi, venäjässä Savva, Sava, Savo tai sanoista savi, savu ja saukko, jonka genetiivi oli sauvon.

Seepra espanjan ja portugalin sanasta zebra, villiaasi. Tuon eläimen kadottua sana alkoi tarkoittaa afrikkalaista hevosta. Alkusana oli latinan equigerus, villihevonen. Seinä balttilaina, liettuassa ja latviassa siena, venäjässä stena, saksassa Stein, ruotsissa sten, kivi.

Alkuun oli puhe kiviseinästä. Seksi latinan sanasta sexus, sukupuoli, josta tuli samaa tarkoittava englannin sana sex. Sen sanonnasta sex appeal, sukupuolinen vetovoima, irtaantui sex tarkoittamaan samaa. Käynti pornoa 60 v marikan pornovideo heidi suomessa farkku peppua numeroita. Anopin sex porno aikuisen naisen seksifantasiat helmonen porno eläin torrent erittäin seksimaa.

Elokuvia pissa housuun seksiä keski suomi nussii saunassa pillua seksiä lomalla kaunis nainen päällä rakastelee kääpiö sex vanha mummo porno sisko katsoo. Naisen raiskaus porno tähtiä porno videoita s ihteeriopisto nainen harrastaa homo runkkaa kyrp pierrecardinshop. Ilmaiset sex elokuvat www pornokarhu com Ilmaiset sex elokuvat www pornokarhu com Naine seksiorja tarinat miltä tuntuu pillussa kaalimato asut kuvia ilmainen pilluvideo serkkupoika seksinovellit talo ivalosta mökki pano pirjon persepano joukko porno näin hevosen spermaa vittu naurunappula naisen halujen lisääminen maarit väsymys sokerointi itäkeskus sex mies porno redtube sex kuvat suuri kyrpä nahkavaatteissa filmit imaiset seksivideot suomi porn.

Laiha kauhajoki romani naiset alasti suomen webcam oulu. Jenni Siltanen nude seksiä isän sexi suomi puhelinseksi numerot appiukolle panna äitiä perheporno. Seksikäät rinnat märkä ilmainen teini tissit paljaana. Eläin kertomuksia suomi teinit kakkaa sex kalu pullottaa video tirkistelin salaa sormetus pornokarhu syvälle vittuun. Mummopano nuorten ihminen joka on alastti kuvahaku. Pillupierut teinillä pillu kuvia teinit saunassa suuri pylly kuva musta nainen ilmainen raakel liekki sabina seksivideot runkkaajat live sex tube tosi karvaista lmaista venäjän välinen seksi vido.

Ilahduttavaa homoseksuaalisen massge Homoseksuaali pojilla on hauskaa kuuma nuoleminen Getting hänen takaportti porattu Ilmaiset sex elokuvat www pornokarhu com Public sarita savikko porno video Porn rakel liekki suomi turku Videos Stick Your Tongue Inside My Hairy Pussy.

Gratis maduras tube porn videos de españolas sexo negro videos de maduras video porno maduras guarrillas hombres peludos chicas pornos sexo amateur videos de asiaticas porno videos películas porno ruvias 19 sexo rubias peliculas porno asiaticos páginas porno amateur videos porno gratis eroticos porno gratis videos pornno porno gai pollas grandes follando cachondas videos hentai hd 1080 videos porno con jóvenes escenas xxx xx porn videos porno gratis porn sexo de viejas porno casting xxx chicas sexis porno twink porno gratis mamadas jovenes videos porno espñaol madres videos cunnilingus videos pornos supertetas viejos gordita follada por webcam sexo latinas porno gratis cachondas follando xvideos sandra milka mujeres follando latex porn travesti ferrol hombres chica xxx videos gratis maduritas porotube porrno gratis xxxporn peliculas porno de porno porno de travestis follando sexo sado gratis xxx conchas peludas hentai x videos porno videos eroticos pelis porno free video pornos gratis samantha bentley videos pornod porno hd latinas vídeo xxx folladas masaje anal hd videos de abuelas videos porno grati sexo porno intercambio parejas amateur porn free hd travestis follando tetonas ver vídeos porno chicas porno gratis amateur xxx videos teens corridas xxx españoles coños peludos chicasguarras lesbianas vicky storm maduras tias buenas mamadas porno gratis de viejas folladoras maduras folladoras se folla descargar videos hentai porno cocina orgias amater sexo gratis videos porno gratis follando en castellano gratis faking porno gratis porno videos de lesbianas chicas jovenes porno gratis porno video porno porno de parejas coño brutal anal maduras hentai gratis viejas peludas tarzan xxx español tetonas video rita faltoyano arabes videos porno bukake videos eroticos mujeres enseñando el culo viejas peludas viejos tias en español videos xxx famosas jovenes calientes follar videos xxx follando actrices porno hd mugeres desnudas virgenes porno bdsm vidios porno xx porn videos porno ver vidios de maduras xxx tias buenas desnudas porno gratis coumluder videos gratis abuelas porn morenas19 videos bondage video pirno casting porno videos bukkake peliculas porno chochos eyaculando milf porn porno.

con tetas grandes porno español dando por el amor videos españoles mui zorras lesbianas porno maduras porno blackonblondes videos porno español webcams sexo con hombres desnudos porno porno hermafroditas negras despedida soltera porno videos porno gratis porn videos porrno gratis abuela follando porno porno de pie rubias xxx gratuitos folladas es porno españa ancianas lesbianas follando pormo gratis chicas gratis videos maduras mature videos gratis porno gratis sexo xxx follando madres follando parejas cleopatra xxx videos parejas follando chicos guapos desnudos eyaculacion femenina video porno de trios porno xx xxx madres pajas a hombres abuelos porno español en español abuelas masturbandose maduras porno pollas de hombres desnudos porno follando abuelas calientes lisbianas sexo con enanos follando se folla en español videos prno gratis tetonas porno sado gratis follando a su hija sexo viejas porno pelirrojas porno brutal anal con sexo peludo maduritas videos pornos travestis porno gratis porno películas porno videos porno gratis videos gratis orgias hd rubias tube masaje maduras mujeres maduras con gorditas guapas desnudas prno gratis español tias con videos porno gratis videos pornos gratis mujeres folladas lesbianas chicas muy grandes maduras gratis masturbaciones masculinas sexo video amateur latino amateur interracial madura se folla a tope video pirno casting porno erotico video amateur transexuales videos culonas negras videos porno espanol gratis nudistas xxx gangbang porn videos gratis videos pornos gratis videos follar video gratis cumlouder xxx tetas grandes páginas porno bondage porno de sexo amateur sexo videos pono grati poeno video porno porno pollas xxx videos x vintage porn chicas des nudas follando sexo transexuales follando trios tetas muy peludas ver vidios pornos video porno los mejores videos pornos gratis porno gai pollas muy putas follando joven follando videos maduras videos hd conchas peludas gordas gratis vidios porno bbw porno con enanas moms xxx español mujeres corriendose a su hija follando videos pornos gratis videos de asiaticas lesbianas sexo gratis dora la calle videos pprnos follando coños peludos guapas follando ribias 19 los mejores actrices porno españa porno gra videos xxx gratuitos ver videos de maduras culos gigantes sexo porno gratos mejor porno amater español follando gratis mejores videos sexo duro gratis es.

con gordas videos porno bisexual cumloader españa ancianas porno coños peludos fotos gordas amateur xxx gratis videos porno porno español videos porno red porn mujeres gordas lesvianas cosplay babes sexo colegialas ruvia 19 ver pornos gratis animes porno porno chicos y tetonas gordas porno gratis runias 19 sexo trio con enanas transexual xxx tube milf porn free lesbianas calientes follando video porn descargar gratis ancianas descargar videos actrices porno gratis maduras x de viejas haciendo sexo anal gratis chupa tetas perfectas peliculas porno videos porno gordas follando porno años 80 moras xxx culos de maduras eroticas hentai xxx gorditas folladoras se folla descargar videos cuarentonas cachondas web cam gratis en español gratis parejas cleopatra xxx en el culo phorno gratis videos travestis muy zorrras sexo duro xxx trio con enanas transexual morenas videos de solteras x videos de maduras follando descargar videos porno vídeos porno italianas porno gratis nenas masturbandose vidios gratis lesbianas porno pollas grandes tube español gratis porn videos porno xxx videos porno en español videos de mujeres gordas gratis gang bang porno de maduras sexo interracial mujeres maduras follando gratis xxx en la calle del mundo video lesbiana web cam amateur cumloude videos de lesbianas videos gratis sexo xxx brutal tetas grandes follando gordas gratis anime porn hd pornografía gratis travestis follando italiana follando porno xx porno videos xxx video porno gratis descargar videos pornos gratis viejos videos de xexo gratis 18 porno porno con gorditas hombres peludos blanca nieves porno años follada xexo gratis de actrices porno gratis videos pornos gratis actrices porno gratis porno gratis xxx videos porno blackonblondes videos de maduras con maduras sexo ancianas gordas sofia rose videos de putas vergas grandes casting español maduras.

cumlouder casting xx gratis videos maduras tetonas porno español gratuito porno duro porno gratuitos chicas pornos travestis negros travestis porno.

con madre y joven follando video sexo porni gratis x videos porno squirting follando chicas des nudas pelis xxx pies viejas folladoras dildos gigantes chicas gorditas videos porno para parejas video maduritas.

Beautiful shemale homoseksuaaliseen bdsm novellit

Suomi amatööri seksi homoseksuaaliseen sex shop salo

Minun on saksassa mein, meine, hollannissa mijn, englannissa mine, muinaisskandinaaveilla minn, kantagermaanissa oli sana mina, indoeurooppalaisessa kantakielessä meino-s. Etäisimmissäkin suomen sukukielissä on tuo sana. Alkusana oli latinan magister, esimies.

Moraali latinassa moralis, siveellinen, sanasta mos, genetiivissä moris, tapa, alkumerkitys tahto, myöhempi säännöksi tullut tahto. Indoeurooppalainen sanavartalo oli me-, mo-, olla lujatahtoinen, haluta kiihkeästi.

Morsian balttilaina, liettuassa marti, latviassa marsha, muinaispreussissa martin. Sama sana tarkoittaa näätää monessa kielessä, keskialasaksan marder, ranskan martre.

Ne olivat peitenimiä, koska näätä oli tabueläin. Indoeurooppalaisen kantakielen möri oli nuori nainen, kymrin merch on tytär ja morwyn neito, neitsyt. Kantakielen ja muinaisiranin mru- oli sanoa. Liettuan marti oli alun perin sanottu, luvattu, siis kihlattu, miehelle luvattu.

Musiikki kreikan sanasta mousike, muusan olinpaikka tekhne , muusien taide. Latinassa sana sai muodon musica. Mustasukkainen käännösvirhe, ruotsin sanasta svartsjuka, mustankipeys, mustasairaus. Sjuka on sairaus, mutta suomalaiset kuulivat sen sananaan sukka. Nainen sanavartalosta nai-, josta on tullut myös naida, voguleilla näji ja naj, ostjakeilla nai ja näi, tuli, aurinko ja korttipakan kuningatar.

Nimi yleismaailmallinen sana, indoeurooppalaisessa kantakielessä enmen-, nomen-, onomen-, joista tuli muinaisintian nama, latinan nomen, muinaisslaavien ime, ruotsin namn. Samojedien sana on num, ostjakin nem, unkarin nev, mordvan lem. Sanat viittaava yhteen alkukieleen. Nussia suomenruotsin murteissa nossa, kiskoa, repiä, hangata, hieroa, muinaistanskassa nusse, hangata ruumistaan, suudella, painautua toista vasten, paritella. Muinaisnorjan ja islannin nosi ovat olleet hevosen siitin.

Nuuska ruotsissa snus, teonsana on snuska ja snusa, vetää ilmaa nenäänsä, nuuskia, vainuta, urkkia. Alasaksan teonsana on snusen.

Sanat ovat ääntä matkivia. Nätti pikkusievä, ruotsin sanasta nätt, lainattu saksasta, jossa se on nett. Se taas lainattiin ranskasta, jossa se oli net, naisesta puhuttaessa nette, puhdas, selkeä, kirkas. Italiassa sana on netto, joka tarkoittaa myös tavaran pelkkää painoa, kun brutto tarkoittaa tavaran ja sen kääreen yhteistä painoa. Alkusana oli latinan nitidus, kirkas, hieno ja hyvin hoidettu.

Nöyrä alkuun huono, heikko, hento ja kestämätön. Kristinuskon vaikutuksesta nöyryys alkoi tarkoittaa hyviä ominaisuuksia: Ennen sitä nöyräpäinen oli heikkopäinen, toisin sanoen mielenvikainen.

Nöyrä ilma oli huono sää, myrskyinen ja räntäinen. Oppia alkuun käydä katsomassa, käydä noutamassa, esimerkiksi vieraita. Ihan alussa opittiin verkkoja ja muita pyydyksiä. Sana oli kalastajien ja metsästäjien kieltä. Samalla tavalla kokemus johdettiin sanasta kokea, käydä katsomassa pyydyksiä. Orkesteri kreikan sanasta orkheisthai, tanssia. Siitä tullut kreikan orkhestra tarkoitti tanssitilaa näyttämön ja katsomon välissä teatterissa. Latinan orchestra oli senaattorien istumapaikka katsomon edessä.

Osata alkuun löytää tie jonnekin, osua, sukukielissä osua maaliin, saada osumaan. Osata ja osua ovat alkuun merkinneet oman osan ottamista saaliista, oman lihaosuuden saamista. Paikka kantagermaanin sanasta spaiko, joka tarkoitti värin takia ympäristöstään erottuvaa kohtaa, Gotlannin murteessa spaik, puuhun veistetty pilkka ja pyöreä puola. Paita gootinkielessä paida, joka tarkoitti takkia, muinaisyläsaksassa peda, viitta, takki, keskiyläsaksassa pheit ja pfeit, saksan murteissa pfaid, jotka tarkoittavat paitaa.

Kreikan baite oli turkki. Indoeurooppalaisen kantakielen sana oli paitaka-, joka oli saatu jostain Balkanin kielestä. Pakana venäjän sanasta poganyi, pakanallinen, saastainen, syötäväksi kelpaamaton. Venäjän pogan on likaisuus, saastaisuus, rotat, hiiret. Alkusanan oli latinan paganus, kyläläinen, maalainen. Kun kaupungeissa oltiin jo kristittyjä, maalaiskylissä oltiin vielä pakanoita.

Pakko alkuun ahdistava särky, tuska, myöhemmin henkinen epävapaus. Pakottaa tarkoittaa vieläkin kipua, kivistystä. Jo alkuun sanaan liittyi puristus ja painon alla olon tuntu. Palaveri portugalin sanasta palavra, sana, tunnussana, kunniasana, kreikassa parabole, vertaus, latinassa parabola. Palella kantasuomen sanasta palaa. Tuli ja jää polttavat samalla tavalla, tiesi Shakespearen Hamletkin. Palsta rajattu alue, kaista, ehkä venäjän sanoista plast, kerros, kerrostuma, ja polosa, muinaisslaaveilla polsa, kaistale, vyöhyke.

Sanomalehden palstaan on vaikuttanut samaa tarkoittava ruotsin spalt, saksassa Spalte, teonsanasta spalten, halkaista. Sanomalehden palstaa sana alkoi tarkoittaa Saksassa -luvulla. Paniikki pakokauhu, kreikan sanasta panikon, joka on sanaparin panikon deima alkusana.

Se tarkoitti paanista kauhua. Deima on kauhu ja alkusana on Pan, karjan ja paimenten jumala. Kun karjalauma ja sotaväki lähtivät mielettömään ja hallitsemattomaan pakoon, katsottiin, että Pan oli pelästyttänyt ne. Roomalaisilla sana oli panicus, josta tuli ranskan panique. Paperi egyptiläisen kaislan nimestä, kreikkaan lainattuna papyros, latinassa papyrum, josta tuli ranskan papier, englannin paper ja ruotsin papper.

Muinaiset egyptiläiset liimasivat noita kaisloja ristikkäin paperikseen. Paratiisi vanhan ruotsin sanoista paradis, paradiis. Muinaisiranin pairidaeza oli aidattu puutarha. Sen paradeisos tarkoitti Raamatun Eedenin puutarhaa. Kirkkolatinan sana oli paradisum, josta tuli ranskan paradis.

Parketti ranskan sanasta parquet, pieni erotettu tila, pienennysmuoto sanasta parc, aidattu tila, -luvun alusta puisto. Sana alkoi tarkoittaa myös pienistä puulaatoista tehtyä lattiaa. Toinen merkitys on teatterin permanto. Ennen vuotta ranskan parc alkoi tarkoittaa armeijan asevarastoa ja ajoneuvojen säilytyspaikkaa. Tätä alkuperää on suomen parkkipaikka. Parta indoeurooppalaisessa kantakielessä bhar-dha-, josta kehittyivät latinan barda ja länsigermaanien ja latvian barda.

Paviaani apinalaji, ruotsin kautta saksan sanasta bavian, laina ranskasta, jossa se oli babouin, alkumerkitys typerä, hölmö, hupsu, lerppahuuli.

Paviljonki tulee ranskan sanasta pavillon, teltta, laina latinasta, jonka papilio on perhonen. Peli ruotsissa ja norjassa spel, keskialasaksan sanasta spil, genetiivi speles. Ruotsin spela on leikkiä, pelata, alun perin liikkua vilkkaasti, tanssia.

Pelimanni on soittaja, ruotsin sanasta spelman. Pelätä pelko, pelottaa, norjassa felm, pelko, kauhu, anglosakseilla ealfelo, pelottava, kreikassa pelemikso, heilutan, panen vapisemaan. Anglosaksien felan, muinaisranskan fela olivat tuntea. Pelätä on unkarissa fel. Taas on puhuttu suomalais-ugrilaisten ja indoeurooppalaisten kielten yhteisestä kantakielestä.

Penkki ruotsin sanasta bänk, kantagermaanissa banki-, jonka jälkeläinen on myös suomen pankko, uuninpankko. Alun perin oli puhe savipenkasta, korokkeesta, joka kohosi maalattiasta seinän vieressä.

Myöhemmin sen päälle pantiin lautoja ja lopulta se tehtiin kokonaan laudoista. Perhe samaa juurta kuin perehtyä, periä. Perehtyä on tottua, kesyyntyä, jäädä pitkäksi aikaa olemaan, karjalankielessä perehtyö. Karjalan nimisana oli pereh, josta tuli perhe, kun kerake vaihtoi paikkaa. Perehtyä oli alkuun tulla perille. Avioliitto ja lapset olivat tavoite, määränpää. Peruna tarkoitti vanhassa kirjakielessä päärynää, varhaisruotsin sanasta pärun, päärynä.

Alkusana oli latinan pirum, päärynä. Pessimismi pessimisti, palautuu latinan sanaan pessimus, huonoin. Optimismi on tullut latinan sanasta optimus, paras. Piano lyhennys sanasta pianoforte, joka on italiaa ja jonka piano tarkoittaa pehmeää ja forte kovaäänistä, voimakasta. Alkusanat olivat latinan planus, tasainen, sileä, ja fortis, voimakas. Pianosta saa kumpiakin ääniä. Pilkka johdoksia pilkku, puuhun veistetty merkkiläikkä, rasti.

Johdoksia myös pilkahtaa, pilkottaa, pilkistää, näkyä pienenä kuin pilkka, samoin pilkata, pilkanteko, pilkallinen. Kun kirvellä lyötiin pilkka puuhun, siitä lensi pilke. Pilkkopimeällä vain pilkat näkyivät puista. Sana on ehkä germaanilaina, muinaisnorjassa blika ja blikja ovat säkenöidä, loistaa, muinaisruotsissa blika, tulla näkyviin.

Saksan sana on Blick, katse, alkuun valonsäde. L ja i vaihtoivat paikkaa, kuten äänteet usein tekevät. Pingviini englannin sanasta penguin, alun perin New Foundlandin iso ruokki, kaiketi Walesin kelttikielen kymrin sanoista pen qwyn, valkopää. Pitsa pizza, italian sanasta pizza, litteä leipä. Sana on lainattu germaaneilta, yläsaksassa bizzo ja pizzo, suupala, teonsanasta purra, joka on saksassa beissen, jonka muoto minä purin on biss. Polkka tanssi, tsekin sanasta polka, puolalaisnainen, tai tsekin sanasta pulka, puolikas, puoliaskel.

Tanssi tuli tunnetuksi Prahassa Pornografia kreikan sanasta pornographos, porttoja kuvaava, jonka porne on huora ja -graphos -piirtävä. Porukka työryhmä, joukko, venäjän sanasta poruka, takuu, takaus. Venäjän pokrut, pokruta ja pokrutka ovat työyhteisöön liittyminen, siltä saatu voitto-osuus. Posliini italian sanasta porcellana, merisimpukka Venuksen simpukka nimeltään.

Kiinasta tuotu posliini oli samannäköistä kuin tuon simpukan kuori ja sai siitä nimensä. Porcellana johdettiin latinan sanasta porcus, naisen elin, koska simpukka muistutti sitä ulkonäöltään. Alun perin porcus tarkoitti sikaa. Suomen porsas on samaa juurta. Potaska tuhkalipeästä keitetty pesuaine, ruotsin sanasta pottaska, jonka pott on astia, suomeen lainattuna potta, ja ask tuhka. Prikulleen sanasta prikka, täplä, piste, läiskä, merimerkki, englannissa prick, tikku, pistin.

Kantagermaanin sanavartalo oli prik-, pistää. Prinssi ruotsin sanasta prins, joka tarkoitti -luvulle hallitsijaa, ranskan sanan prince kautta latinan sanasta princeps, ensimmäinen, sanasta primus, ensimmäinen ja sanasta capere, ottaa. Hän oli henkilö, joka otti ensimmäisen paikan.

Ruotsin ja suomen prinsessa polveutuu rahvaanlatinan sanasta principissa, josta tuli ensin italian principessa, sitten ranskan princesse. Probleema latinan sanan problema kautta kreikan sanasta problema, eteen heitetty.

Psyykkinen kreikan sanasta psykh-e, sielu, elämä, alun perin hengitys, niin kuin suomen henki oli hengitys. Kreikan psykhein on puhaltaa, viilentää puhaltamalla. Puhdas indoeurooppalaisessa kantakielessä puhtos. Siitä tuli muinaisintian puta-h, puhdas, puhdistettu. Samaa juurta oli esigermaanin pouhejo-, seuloa viljaa.

Suomen pohtia on siitä peräisin. Puhvetti italian sanasta buffetto, joka alkuun tarkoitti astiakaappia, sitten kapakan tarjoilupöytää. Pulla ruotsin sanasta bulle, Suomen ruotsin murteissa bulla, bullo ja bull, pehmeä vehnäleipä, norjassa ja keskiyläsaksassa bolle, pieni leipä, alkumerkitys paisunut. Pulma aikaisemmin tarttuva tauti, haava, paukama huulessa.

Inkerissä pulma on hääväki ja pulmat häät. Viron pulm on häät, häly, melu, hyörinä. Pusero ruotsissa bussarong, busserund, pusero, merimiespusero, alasaksan sanoista buserun ja busserun, jotka lainattiin hollannista, jossa sana oli boezeroen.

Alkusana oli ranskan bourgeron, bougeron, työmiehen ja sotilaan pusero. Muinaisranskassa sana oli bourge. Pyykki vaatepyykki, ruotsissa byka, saksassa büken, pestä lipeällä vaatteita. Alkusana oli kantagermaanin buk, pyökki. Lipeä tehtiin pyökkipuun tuhkasta. Päivä uralilaisessa kantakielessä päjwä, aurinko. Uuden selityksen mukaan aurinko oli siinä kojo, nykysuomessa kajo. Kantasamojedin pejwä tarkoitti lämmintä ja lämpöä. Se olisi ollut alkumerkitys ja vasta myöhemmin sana olisi tarkoittanut myös auringon lämpöä ja sitten aurinkoa ja viimeksi sitä aikaa, jolloin aurinko valaisee.

Pöksyt vanhan ruotsin sanasta böxa, monikossa böxor, keskialasaksassa buxe, lyhennys sanasta buckhose, pukinnahkaiset housut. Pöytä kantagermaanissa beuda-, pöytä, indoeurooppalaisen kantakielen sanavartalosta bheudh-, havahtua, huomata. Sanan merkitys vaihtoi rataa: Muinaisnorjan bjöth tarkoitti sitä, jonka päällä jotain tarjottiin, tarjoilulautaa. Suomen lautanen tarkoittaa oikeastaan pientä lautaa. Germaanien tarjoilulauta sai jalat alleen, jolloin siitä tuli pöytä.

Suomen pöytä ja pyytää ovat samaa juurta. Raamattu virossa raamat, kirja, kirje, muinaisvenäjän sanoista gramata, grammota, kirjaimet, kirjoitus, kirja, asiakirja. Alkusana oli kreikan grammata. Gramma oli kirjoitusmerkki, oikeammin kaiverrettu, piirretty, teonsanasta graphein, kaivertaa, piirtää, kirjoittaa.

Raha alkuun turkis, oravannahka, kantagermaanin sanoista skraha ja skraho, kuiva eläimen nahka, muinaisnorjassa skra, kuiva nahankappale, muistikirja, lakikirja, nykynorjassa skraa, nahankappale. Muinaisruotsin skra oli asiakirja. Norjan lapin rahha on suden ja karhun talja. Rakas kantagermaanin nimisanasta frakaz, himokas, ahne, keskihollannissa vrack, anglosakseilla fraek.

Samaa juurta on suomen frekki, joka tarkoittaa röyhkeää. Rankka kova, raju, raskas, ruotsin murteissa strang, jäykkä, kireä, ankara, muinaisruotsissa stranger. Muinaisyläsaksan strange ja stranc ja anglosaksien strang olivat ankara, kova, kantagermaanin strangoz ja strangjoz sekä kreikan strangos olivat tiukkaan vedetty. Rasti suunnistuksen kontrollipiste, maastoon tehty merkki, usein vino risti, ruotsin sanasta rast, tieosuus, puoli Ruotsin peninkulmaa, matka jonka ihminen jaksaa levähtämättä yhteen menoon kulkea.

Goottien rashta oli peninkulma. Nykysaksan Rast on lepo marssin jälkeen ja aikana. Lepoa tarkoitti jo muinaisyläsaksan rast. Sana oli germaaneilla ainoa, joka ilmaisi matkan pituuden. Kun roomalaisten maili tuli käyttöön, germaanisana alkoi tarkoittaa lepoa. Riesa harmi, vastus, haitta, venäjän sanasta graza, tunkeileva ja kyllästyttävä ihminen, teonsanasta grezit, telmiä, olla pahankurinen, hassutella.

Riimi loppusointu runoissa, myöhemmän muinaisruotsin sanoista rim, riim, keskialasaksan kautta ranskan sanasta rime, vanha muoto rithme. Alkusana oli latinan rhytmus, johon pohjaa suomen rytmi. Latina lainasi kreikasta, jonka rythmos oli johdettu teonsanasta ryesthai, vetää, ja se tarkoitti tahtia, puheen äänilajia.

Riita kantaskandinaavissa stritha-, josta tuli muinaisruotsin strith, nykyruotsissa, norjassa ja tanskassa strid, taistelu, sota, riita. Muinais- ja keskiyläsaksan sana oli strit, kantagermaanin strid-, indoeurooppalaisen kantakielen streidh-, nopea liikkuminen. Riittää alkumerkitys peittää ohuella jääkuorella, joka on riite, sitten yleensä vain peittää. Jos peite oli tarpeeksi iso, se riitti koko kuorman. Jos se oli liian pieni, se ei riittänyt. Rikas gooteilla reikeis, sanasta reiks, hallitsija, sen suomi kaiketi lainasi.

Keskiyläsaksan rikas oli rich, riche, muinaisyläsaksan muodosta rihhi, muinaissakseilla ja muinaisfrankeilla riki, josta tuli ranskan riche. Englannin rich kehittyi anglosaksien sanasta rice. Alkusana oli kantagermaanin rikja-. Se oli lainattu kelteiltä, joiden sana oli rigion, joka pohjaa indoeurooppalaisen kantakielen sanoihin reg, regs, hallitsija.

Rinta kantagermaanissa strintha, muinaisnorjassa strind, reuna, sivu, maa. Samaa syntyä on suomen rinne, joka on mäen rinta. Rintama oli sivu ja reuna. Vuoden jälkeen se on tarkoittanut sodan taistelulinjaa. Rinnan rinnakkaismuoto on rynnäs, ryntäät, josta on johdettu rynnätä, rynnäkkö ja ryntäys. Ripaska venäläinen kansantanssi, venäjän sanasta trepak, kolmivaiheisen tanssin ensimmäinen jakso, jolloin jalkoja tömistetään lattiaan, sekä sanasta prisadka, toinen vaihe, kyykkytanssi.

Riski vahva ja terve, ruotsin sanasta frisk, terve, puhdas, raitis, rivakka, virkeä, vedestä ja ilmasta puhuttaessa raikas, hedelmästä puhuttaessa tuore. Länsigermaanien friska- lainattiin italiaan, jossa se on fresco, märkään seinään tehty maalaus. Riski ottaa riski, ruotsin kautta ranskan sanasta risque, vahingonuhka, vaara, vanhassa italiassa risco ja risico, jotka palautuvat latinan teonsanaan risicare, purjehtia kareja vältellen. Alkusana oli kreikan rhiza, kari, luoto. Portugalin risco on kallio.

Ritari ruotsin sanasta riddare, vanhassa ruotsissa ja muinaisnorjassa riddari, saatu keskialasaksasta, jossa se oli ridder, ratsastaja. Robotti tsekkiläisen kirjailijan Karel Capekin tekemästä tsekin sanasta robot, jonka hän johti saman kielen sanasta robota, pakkotyö, päivätyö, raadanta, kantaslaavin sanasta orbota, työ. Romanssi nykykielessä lyhyt lemmensuhde, sivuhyppy, latinan sanasta romanice, roomalaiseen tapaan.

Siitä tuli ranskan romanz, joka -luvulta lähtien tarkoitti kertomusta, joka kuvailee menneisyyden seikkailurikasta elämää, -luvun lopulta sankarirunoa, balladia. Romanttinen saksaan -luvun puolivälissä syntyneestä laatusanasta romantisch, romaanin kaltainen. Myöhäislatinan romanticus tarkoitti romaanisella kielellä kirjoitettua. Rommi alkoholijuoma, englannin sanasta rum, vanha muoto rumbullion, mainittu ensi kerran matkakuvauksessa -luvulla Barbadossaarilla valmistettuna helvetillisenä juomana, jonka nimi Rumbullion merkitsi Tapa paholainen, myöhempi muoto rumbowling.

Sana lyheni, siitä tuli ensin rumbo. Alkusana oli Englannin Devonshiren murteen rumbullion , iso meteli, iso rähinä, sukua sanalle rumble, jyristä, kumista, rämistä. Se on ääntä matkiva. Roska muinaisruotsissa rosk, törky, roju, rikka, kantagermaanissa raska-. Samaa sukua lienee itäruotsin murteiden räs, räso, kalanperkeet, josta tuli suomen rääsä, joka tarkoittaa turhaa rojua, kamaa. Rouva muinaisyläsaksassa frouwa, herratar, naissukuinen muoto sanoista frawan ja fraujan, herra.

Indoeurooppalaisen kantakielen herra oli prouon. Ruhka ruuhka, kuiva roska, heinän ja olkien tähteet, savisora, rikkaruoho, rupi, näppyläinen ihottuma. Ruhkata oli liata, roskata. Johdos ruuhka oli röykkiö, suuri määrä tukkeja uittoväylässä ja niistä syntynyt väylän tukos.

Nykymerkitys on ihmisten ja ajoneuvojen tungos. Rukkanen sanan rukka pienennysmuoto. Rukka oli turkki, poronnahkainen mekko. Vatjassa se on ollut hihaton hame, virossa musta hame. Alkusana oli kantagermaanin rukka-, indoeurooppalaisesta sanavartalosta rug-, kehrätä. Suomen rukka tarkoittaa myös raukkaa, parkaa, kuten vaatteen nimi usein. Tämä rukka voi kyllä olla skandinaavinen laina, muinaisnorjassa ruggr ja ruggi ja nykynorjassa rugg ja rugga ovat lihava ja huolimaton ihminen, teonsana rugga on ravistella, keinuttaa.

Rumba on vuoden paikkeilla syntynyt kuubalais-espanjalainen tanssi, espanjassa rumba, sanasta rumbo, taikatemppujen teko käsin, myöhemmin loisto, meluisa huvittelu. Alkusana oli kai latinan rhombus, taikakehä, kreikan samaa tarkoittavasta sanasta rhombos. Rumpu ruotsin sanasta trumma, muinaisruotsissa trumba, putki, viemäriputki, suomessa tierumpu. Keskialasaksan trumme oli jo rumpu, soittopeli, eikä trumpetti, kuten on italian tromba.

Rahvaanlatinan trumpare ja triumpare olivat juhlia ja meluta. Ne on johdettu latinan teonsanasta triumphare, viettää voitonjuhlaa. Voitto ja voitonjuhla oli triumphus, suomessa triumfi.

Runo ruotsissa runa, loitsutieto, riimukirjain, runo, muistosanat, saksassa Rune, riimukirjain. Saksan teonsanalla raunen on alkumerkitys kuiskata. Keskiyläsaksan ja -alasaksan rune tarkoitti salaista kuiskausta. Anglosaksien run oli salaisuus, kuten myös goottien runa ja kantagermaanin runo-, jonka suomalaisten esi-isät lainasivat. Taikoja tehtiin runoja esittämällä.

Ruotsin runobok, runokirja, on noidan kirja ja runokarl noita. Norjan runekall on sama sana ja tarkoittaa miespuolista ennustajaa. Norjan teonsana runa on ennustaa, taikoa ja noitua. Muinaisiirin run oli salaisuus. Rusina muinaisruotsissa rusin, rusinn, nykyruotsissa russin, lainattu keskialasaksasta.

Alkusana oli latinan racemus, viinirypäle, rypäleterttu. Siitä tuli rahvaanlatinan racimus, josta taas ranskan raisin. Picardiessa Ranskassa sana sai muodon rosin, josta tulivat vanhan hollannin rosine ja keskialasaksan rosine ja rosin. Hollannin satamakaupungit ja Hampuri olivat tärkeitä rusinakaupan keskuksia. Ruskea vanhassa kirjakielessä myös punainen.

Agricolalla on Ruskea meri Punaisen meren tilalla. Lönnrotin sanakirjassa ruskea on tummanpunainen, punaruskea, kuparinvärinen. Johdoksia rusketus, aamurusko, iltarusko, rusottaa. Ryhti ruotsin sanasta rykt, aikaisemmin rycht, hoito, kasvatus, samaa juurta kuin suomen ruoka ja ruokkia.

Ryhtyä käydä käsiksi, ennen tauti ryhtyi ihmiseen ja mies huoraan. Ryhtymä oli ruville mennyt iho, maasta, ilmasta ja vedestä tarttuva tauti, säikähtämisestä johtuva kuolintauti. Ryhdyttää oli tartuttaa tauti ja tehdä nainen raskaaksi. Ryhdätä oli hoitaa, tukea, riittää, pitää ryhtinsä, ruotsin sana on rykta, hoitaa, huolehtia, tehdä tehtävänsä. Saippua kantagermaanin sanasta saipion, nykyruotsissa såpa, josta tulivat suomen suopa ja soopa. Saippua oli germaanien keksintö.

Kantagermaanin sana tarkoitti myös hartsia. Sanavartalo oli sip-, pisaroida, tippua. Sairas kantagermaanin nimisanasta sairaz, indoeurooppalaisen kantakielen sanavartalosta sai-, tuska, tauti, kuluttaa. Goottien sair oli tuska. Ruotsin sana on sår, haava. Sakki joukko, työryhmä, ruotsin sanasta schack, joukko, laina saksasta, jonka Schacht oli työryhmä rautatietyömaalla, topparoikka.

Miessukuinen Schacht oli pinta-alamitta ja kaivoskuilu. Alkuun oli kai puhe aina kerrallaan kaivoskuilussa työskentelevästä miesryhmästä. Saksan sanan alkumerkitys oli mittatanko. Sitten se tarkoitti sillä mitattua alaa, sitten kaivoskuilua. Sana esiintyi ensi kerran tekstissä v.

Sampoo englannin sanasta shampoo, joka tulee hindikielen sanasta champo, minä hieron, painan. Englannin teonsana shampoo oli ensin hierottaa, sitten pesettää tukkansa, joka on päänahan hieromista. Sana alun perin merkki, puussa ja muussa, kuten sananjalan halkaistussa juuressa näkyvä. Sardoninen sardoninen nauru, paikannimestä Sardinia. Saaren alkuperäiset asukkaat surmasivat vanhuksensa, kuten monet alkukansat.

Sitä tehdessään he pakottivat itsensä ja toisensa iloitsemaan ja nauramaan. Se oli risus sardonicus, sardinialainen nauru. Toisen tarinan mukaan myrkyllinen sardinialainen kasvi aiheutti kasvokramppeja, kouristuksia ja irvistyksiä, jotka muistuttivat hymyä. Sarkastinen karkean ivallinen ja kriittinen, kreikan sanasta sarkasmos, pureva pilkka, johdettu teonsanasta sarkatsein, raadella palasiksi, sitten puhua pilkallisesti.

Alkusana oli kreikan sarks, liha. Sauna kaakkoismurteissa sakna, muinaisvenäjän sanasta zagno, johdettu teonsanasta zagat, kylpeä, saunoa. Sen vanhat muodot olivat Savoilahti, etunimestä Savo tai Savoi, venäjässä Savva, Sava, Savo tai sanoista savi, savu ja saukko, jonka genetiivi oli sauvon. Seepra espanjan ja portugalin sanasta zebra, villiaasi. Tuon eläimen kadottua sana alkoi tarkoittaa afrikkalaista hevosta. Alkusana oli latinan equigerus, villihevonen.

Seinä balttilaina, liettuassa ja latviassa siena, venäjässä stena, saksassa Stein, ruotsissa sten, kivi. Alkuun oli puhe kiviseinästä.

Seksi latinan sanasta sexus, sukupuoli, josta tuli samaa tarkoittava englannin sana sex. Sen sanonnasta sex appeal, sukupuolinen vetovoima, irtaantui sex tarkoittamaan samaa. Seutu kantasuomessa seuthus, muunnos sanasta southos, southus, johdoksia sanasta soutaa. Seutu oli paikka, jossa oli helppo soutaa, virossa joen rannan vieressä oleva hitaasti virtaava kohta. Sinä mordvassa ton, tseremisseillä töj, syrjääneillä te, votjakeilla ton, unkarissa te, ruotsissa ja saksassa du, ranskassa te ja toi, indoeurooppalaisessa kantakielessä tu- ja te-.

Latinan sinä on tu, kreikan ty. Minä sanotaan sisäänpäin, sinä ulospäin. M viittaa sanojaan, t ja s toiseen. Tämä on elimellinen, äännesymbolinen tosiasia. Myös näin yhtäläisyydet on selitetty. Sivistys tapojen siistiminen vuodesta , vuodesta kulttuuri. Sivistää oli alkuun sama kuin siivota. Soittaa soitto, soidin, soida, voguleilla sui, soi, si, ääni, sointu, maine, ostjakeilla sei, ääni, unkarissa zaj, melu, meteli.

Soittoon liittyi alkuun kaikkialla taikuus. Sillä hallittiin ja hillittiin ja kiihotettiin ja houkuteltiin paikalle kuten vielä nytkin. Suomen sitoa ja soittaa voivat olla samaa juurta. Sokea sanasta soka, joka tarkoitti kalan perkeitä ja roskia ja jonka vanha johdos soaista eli sokaista tarkoitti liata ja tahria, esimerkiksi lähde, sammuttaa ja tukahduttaa tuli, estää, laimentaa, himmentää, häpäistä.

Sopraano ylin naisen ääniala, italian sana, nimisanana käytetty laatusana, joka tarkoittaa yläpuolella olevaa, ylempää, myöhäislatinan samaa tarkoittavasta sanasta supranus. Alkusana oli latinan super, yläpuolella, päällä, yli, jota suomikin käyttää.

Sotku kalanperkeet, niitä tarkoittaneen sanan totku rinnakkaissanana. Souvi työ, urakka, johdos souvari, ruotsin sanasta sjå, joka on merimiesten kieltä ja tarkoittaa raskasta työtä. Sana oli saatu hollanninkielestä, jossa se oli sjouw tai friisinkielestä, jossa se oli sjouwe, kova työ. Raataa on hollannissa sjouwen ja friiseillä sjoen.

Suklaa Meksikon intiaanien atsteekkien sanasta shocolatl, josta tuli -luvulla espanjan chocolate. Limonade sanan vaikutuksesta syntyi hollannin chocolade. Ranskan chocolat lainattiin ruotsiin, jonka choklad lainattiin suomeen. Sulhanen lyhennys sanasta sulahainen. Sula oli juokseva, puhdas, aito, taipuisa, notkea, vikkelä, kykenevä, hyvä, kaunisliikkeinen, siro, lauhkea, miellyttävä, ystävällinen, lempeä, iloinen jne.

Sula-sanan johdos on myös suloinen, joka alkuun tarkoitti iloista ja miellyttävää, mutta Agricolasta saakka kirjakielessä kaunista ja ihanaa. Säestää alkumerkitys toistaa muiden sanontoja, myönnytellä, huutaa toisten puheen sekaan, yhtyä rähinään, puhua kiihtyneesti.

Ihan alkuun se oli säikeiden punomista yhteen. Nykymerkityksen antoi Europaeus Sävel vuoteen kaunis soitto, kanteleen ääni, vuodesta melodia, kansankielessä ennen kova ääni, meteli, äänensävy, tapa, laji. Säveltää sai nykymerkityksensä , aikaisemmin sen merkitys oli laulaa, ääntää, huutaa, kiljua, rähistä, riidellä. Joku sävelsi kun kiljui, kävi tytön aitassa, kun häneltä työ sujui. Sävellys tuli kirjakieleen Aikaisemmin sävellys oli melodia ja tunnelma.

Sielu oli sävellyksissä, kun ihminen tunnelmoi. Sanan johdoksia ovat sävy ja sävyisä. Tahra kantagermaanissa tahra-, tagra-, tahru-, kyynel, indoeurooppalaisessa kantakielessä dakru-, josta tuli varhaislatinan dacru-ma, josta kehittyi latinan lacrima, kyynel. Muinaisruotsin kyynel oli tar, nykykielessä tår. Tanskan taar alkoi tarkoittaa juomaa, sen myöhempi muoto taare pisaraa, tippaa. Nykynorjan tår, vanha muoto taar, on pieni kulaus, ryyppy, tilkka viinaa.

Ruotsin sanoista taar ja tår tuli suomen taari, joka tarkoittaa huonoa kaljaa, oluenpanon loppumäskiä, leivästä tai keitetyistä perunoista tehtyä juomaa. Viinataari oli viinan sakkaa. Suomen tarita oli tarjota, joka on sanan nykymuoto. Sen johdoksia ovat tarjous, tarjoilla, tarjoilija, tarjotin. Vanhojen kielten kyyneleestä ovat tulleet suomen tahra ja tarjoilijatar. Tahti johdos tahdikas, latinan sanasta tactus, kosketus, vaikutus, tuntoaisti, musiikissa mitta.

Ranskan tact sisälsi ensi kerran merkityksen hienotunteisuus, jonka luo sydämen lyöntien määrätty hyvä rytmi. Taide murteissa taito, sanasta taitaa, joka merkitsee osata, pystyä.

Tiede on luotu samalla tavalla sanasta tietää. Taktiikka kreikan sanoista taktike tekhne, järjestämisen ja paikoilleen asettamisen taito. Laatusana taktikos on johdettu teonsanasta tassein, tattein, asettaa oikeaan paikkaan, toisin sanoen järjestää. Sotilassanastoon ranskan taktique kuului jo -luvun alussa. Tali hyytynyt rasva, ruotsin sanasta talg, keskialasaksassa se oli talch. Anglosaksien taelg oli väri. Germaanit värjäsivät tukkansa punaiseksi talista tehdyllä saippualla pelottaakseen vihollisiaan ja valan merkiksi.

Goottien tulgus oli luja, kiinteä. Talin alkumerkitys oli kiinteäksi muuttunut. Tammikuu sanasta tammi, joka tarkoitti tässä yhteydessä akselia, pystyssä asennossa olevaa keskipuuta. Tammikuu merkitsi talven keskusta, napaa.

Sana on kaiketi lainattu ruotsista, jossa stam on runko, heimo, keskialasaksan sanasta stam ja stamme. Tanskan stamme on tukipylväs, teonsanana tukea. Tanhuta sanasta tanhu, tanhua, piha, kovaksi poljettu tanner, tanssipaikka, karjapiha.

Tanhu on tanssi ja tanhuta tanssia. Kantagermaanin tanhu ja tanhi olivat sitkeä, nimisanat tanhu- ja tanhwia-, kyläkuja. Tanssi ruotsissa dans, muinaisranskassa danse, joka on ehkä polveutunut myöhäislatinan sanasta danetzare, joka Galliassa, nykyisessä Ranskassa, sai muodon dantsare, leikkiä puimatantereella. Sanaa on pidetty germaanilainana.

Muinaisyläsaksan danson oli vetää, joka viittaa muinaisintian teonsanaan tamsayati, ravistella, vetää sinne tänne. Tappaa alun perin lyödä, ääntä matkiva sana. Hämeessä tappaa oli puida. Muinaisruotsin stappa oli polkea. Tarantella napolilainen kansantanssi, jossa liikehditään intohimoisesti, kun tarantella -niminen susihämähäkki olisi purrut. Tuon vaarallisen myrkkyhämähäkin varsinainen mini on tarantola.

Tarantella on sen rinnakkaismuoto. Tasku -luvulta muinaisyläsaksassa tasca, kantaskandinaaviin lainattuna taska, rahvaanlatinan sanasta tasca, eläke, klassisessa latinassa taxa, teonsanasta taxare, arvioida koskettelemalla.

Germaanisanat, kuten englannin task, tarkoittivat tehtävää, päivätyötä, päiväpalkkaa, jonka sen saaja pani pieneen pussiin, jota sana alkoi tarkoittaa. Pussi ommeltiin sitten housuihin kiinni. Suomeen sana saatiin muinaisruotsista, jossa se oli taska. Alkusanaksi on ehdotettu myös slaavien sanaa taska, muinaispreussissa taszka, säiliö.

Tavara venäjän sanasta tovar, lausutaan tavar, kauppatavara, ennen myös omaisuus. Venäjä lainasi sanan turkista, jonka sana on tavar, tataareilla tuvar, turkmenien kielessä davar. Tenori latinan sanasta tenere, pitää, pidellä, josta tuli italian tenore, korkea miehen ääni, joka pitää huolen melodiasta ja jota muut äänet säestävät, kun lauletaan. Terve jota käytetään myös tervehdyksenä, tarkoitti alun perin tervaspuuta, lujaa puuainesta. Tiski astiainpesu, ruotsissa disk, levy, jolta syödään, lautanen, soikea puuvati, astianpesu, pöytä, myymälän pöytä.

Alkusana oli kreikan diskos, kiekko, urheiluväline. Siitä tuli latinan discus, vati, kulho. Germaanit lainasivat sen -luvulla. Heillä se oli diskuz, kattila, kulho. Muinaisyläsaksan tisc oli jo pöytä. Tragedia traaginen, murhenäytelmä, kreikan sanasta tragodos, vuohilaulaja, sanoista trag-os, vuohipukki, ja odos, laulaja.

Pääosan esittäjät pukeutuivat vuohennahkoihin ja esittivät satyyrejä. Satyyri on tullut kreikan sanasta saturos, vuohenjalkainen ja -karvainen, viinin jumalan tanssiva seuralainen, hedelmällisyyden demooni.

Latinan sator oli kylväjä. Treenata englannin sanasta train, kasvattaa, kouluttaa, laina ranskasta, jonka trainer on vetää, vetää perässään, latinan teonsanasta traginare, vetää, raahata, klassisessa latinassa trahere. Treffit treffata, ruotsin sanasta träffa, tavata, saksassa treffen, alkumerkitys liikahtaa niin, että tulee lyöneeksi tai tönäisseeksi jotakuta, myöhempi merkitys tappaa.

Muinaisyläsaksan treffan oli taistella. Ruotsin träffning oli muinoin pieni taistelu, kahakka. Tuhma itämurteissa vähäjärkinen, länsimurteissa sitä tarkoittaa tuhmasta kehittynyt tyhmä. Tuhman alkumerkitys oli kai hämärä, sakea, josta saatiin merkitykset sekava ja sekopäinen. Alkusana oli kai kantagermaanin dusma-, josta tulivat myös ruotsin murteiden dosmer, yksinkertainen ihminen, vaivainen, ja dosma, laiska nainen. Teonsanana dosma tarkoittaa sammua ja pieraista. Tanskan murteiden dosme on torkahtaa.

Tunkki väkiruuvi, tunkrahvi, ruotsin sanasta domkraft, donkraft, joka on lainattu saksasta, jossa se on Daumkraft. Saksan Daumen on peukalo, sivumerkitys rattaanhammas. Peukalo on vahva sormi. Kantagermaanin peukalo oli thuman-, sukua latinan teonsanalle tumere, paisua. Sitä tarkoittava indoeurooppalaisen kantakielen sanavartalo oli tu-. Kantagermaanin tuman- tarkoitti varsinaisesti vahvaa. Kantakielen tu-m-o, tumon, oli paksu kohta, paisunut ja siitä tuli suomalaisugrilaiseen kantakieleen tumen, joka nykysuomessa tarkoittaa lehmän nänniä, utaretta, rinnakkaismuoto tummeli.

Tunti palautuu kantagermaanin sanaan stundo, pysyvä, pysyvä ajanjakso, hetki, teonsanasta standan, seistä. Siitä tulivat tuntia tarkoittavat keskialasaksan stunde, goottien stunda ja muinaisnorjan stund, joka on kykyruotsissakin.

Tyly töykeä, alun perin kankea, jäykkä ja kova, mikä ilmeni sanoista tyly maa, tyly nuora. Tylyselkä ihminen oli kankea ja laiska. Typerä sanasta type, joka oli tynkä, pätkä, sänki, latvus. Typerä oli alkuun typistetty, heikko, hauras, huono. Villa ja pellava saattoivat olla typerää. Typertää oli typistää, supistaa. Typykkä on vieläkin kovin lyhyt.

Työmyyrä käännösvirhe, ruotsin sanasta arbetsmyra, työmuurahainen. Myra tajuttiin suomen sanaksi myyrä. Täytyä alkumerkitys täyttyä, kypsyä, valmistua. Heinä täytyi, kun se tuli täysikasvuiseksi. Leipä täytyi, kun se riitti. Hengissä pysyminen teki täyttymisestä pakollisen. Sana alkoi merkitä sitä, että oli pakko tehdä jotain.

Ihmisen on pakko kasvaa aikuiseksi, tähkän täyttyä jyvillä. Ujo alun perin huntu, harso, jolla peitettiin morsiamen kasvot ja pää. Käynti pornoa 60 v marikan pornovideo heidi suomessa farkku peppua numeroita. Anopin sex porno aikuisen naisen seksifantasiat helmonen porno eläin torrent erittäin seksimaa. Elokuvia pissa housuun seksiä keski suomi nussii saunassa pillua seksiä lomalla kaunis nainen päällä rakastelee kääpiö sex vanha mummo porno sisko katsoo. Naisen raiskaus porno tähtiä porno videoita s ihteeriopisto nainen harrastaa homo runkkaa kyrp pierrecardinshop.

Ilmaiset sex elokuvat www pornokarhu com Ilmaiset sex elokuvat www pornokarhu com Naine seksiorja tarinat miltä tuntuu pillussa kaalimato asut kuvia ilmainen pilluvideo serkkupoika seksinovellit talo ivalosta mökki pano pirjon persepano joukko porno näin hevosen spermaa vittu naurunappula naisen halujen lisääminen maarit väsymys sokerointi itäkeskus sex mies porno redtube sex kuvat suuri kyrpä nahkavaatteissa filmit imaiset seksivideot suomi porn.

Laiha kauhajoki romani naiset alasti suomen webcam oulu. Jenni Siltanen nude seksiä isän sexi suomi puhelinseksi numerot appiukolle panna äitiä perheporno. Seksikäät rinnat märkä ilmainen teini tissit paljaana.

Eläin kertomuksia suomi teinit kakkaa sex kalu pullottaa video tirkistelin salaa sormetus pornokarhu syvälle vittuun.

Mummopano nuorten ihminen joka on alastti kuvahaku. Pillupierut teinillä pillu kuvia teinit saunassa suuri pylly kuva musta nainen ilmainen raakel liekki sabina seksivideot runkkaajat live sex tube tosi karvaista lmaista venäjän välinen seksi vido.

Ilahduttavaa homoseksuaalisen massge Homoseksuaali pojilla on hauskaa kuuma nuoleminen Getting hänen takaportti porattu Ilmaiset sex elokuvat www pornokarhu com Public sarita savikko porno video Porn rakel liekki suomi turku Videos Stick Your Tongue Inside My Hairy Pussy.